Realisatie Bikefun-park

Het Bikefun-park is een initiatief van Stefan Kluytmans. De vereniging heeft dit opgepikt en is in 2014 hiermee aan de slag gegaan. We klopten met onze vraag aan bij de gemeente Deurne, die het veld voor sporthal De Smeltkroes voorstelde als locatie.

Op het terrein, dat een oppervlakte heeft van 6400 vierkante meter, is inmiddels ons Bikefun-park aangelegd met o.a. bruggetjes over de wadi, een berg voor het beoefenen van klim- en afdalingstechnieken, een pumptrack, een rotsparcours, een springschans, een kombocht, een wip, etc. Hier kunnen we spelenderwijs de jeugd op een veilige manier meer bekend maken met de MTB sport door mountainbike technieken, sport en spel te beoefenen die in de natuurlijke en nabije omgeving nergens te vinden zijn. Tevens is het een gezellige plek waar zowel jeugd als volwassenen op een gezellige sportieve manier bij elkaar kunnen komen. Voor de veiligheid is een afgesloten omheining om het terrein geplaatst. We willen niet riskeren dat kinderen of jongeren zonder ervaring en zonder toezicht van het park gebruik maken. Voor verschillende hindernissen, zoals de afdalingen op de berg, zijn specifieke fietstechnieken nodig. Het ziet er misschien allemaal gemakkelijk uit, maar dat is het zeker niet.

Vooralsnog is het Bikefun-park alleen opengesteld voor eigen leden. In de nabije toekomst wordt er gekeken om het Bikefun-park op gezette tijden en onder toezicht open te stellen voor de jeugd uit Liessel en omgeving. Tevens zal onder voorwaarden het park beschikbaar zijn voor o.a. fietsverenigingen en scholen.